TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

DENİZCİLİK TOPLULUĞU

 

Topluluğumuz denizcilik temalı olmak üzere Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel proje ve çalışmalar hazırlayarak;

Üniversite içerisinde her düzeyde denizcilik sektörünün çevresel, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı, denizcilik örf ve adetlerini yaygınlaştırmayı , öğrencilerin denizciliğe olan sevgi ve ilgisini en yüksek düzeye çıkarmayı, ülke ve uluslararası düzeyde üniversitemizin adını denizcilik faaliyetleri kapsamında duyurmayı ve aynı zamanda öğrencilik yıllarından itibaren oluşan bir denizcilik ağı elde etmelerine yardımcı olmayı amaç edinerek aşağıda belirtilen faaliyetleri icra etmektedir.

Kariyer Günleri: Kariyer günleri düzenleyerek denizcilik sektöründe tecrübeli, bilgili ve donanımlı kişiler ile öğrencilerin tanışmasını sağlayarak; öğrencilerin kolay staj bulmalarını sağlamaktır.

Konferans, Söyleşi, Sempozyum ve Seminer: Öğretim görevlileri ve konusunda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Konferans, Söyleşi, Sempozyum ve Seminerlerde genel olarak forwarding, gemi kiralama, liman işletmeciliği, konteyner, pazarlama, gemi alım-satımı, deniz sigortacılığı ve acentecilik gibi konular seçilerek öğrencilerin sektör hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Fuar Gezileri: Topluluk öğrencileri her yıl denizcilik sektörüyle ile ilgili fuarlara katılarak, sektöre kendi bilgi ve becerilerini gösterme, kendilerinin sektörle ne kadar iç içe olduğunu kanıtlama fırsatı bulurlar.

Münazara: Topluluk öğrencileri arasında her dönem düzenlenen, denizcilik konusu üzerine belirli kural ve yöntemlere uyularak yapılan sözlü bir tartışmadır.

Dönem Kahvaltıları: Her okul yılında en az iki defa olmak üzere yapılan kahvaltı etkinliğinde topluluk öğrencilerinin tanışması ve kaynaşması hedeflenmektedir.

Teknik Geziler: Topluluk öğrencilerine liman, gemi, yükleme-boşaltma operasyonları, gemilerin fiziksel özellikleri gibi teknik konularda teoride öğrendikleri bilgileri pratikte görmeleri açısından teknik geziler düzenlenmektedir.